Grad Tuštanj

Poroka na gradu

URADNI PROSTOR ZA POROKE (oproščeni ste takse na UE v višini 170 €)

Obveščamo vas, da je grad Tuštanj s februarjem 2013 postal URADNI PROSTOR za sklepanje zakonskih zvez. Poroke so možne ob sobotah.

Poroke se odvijajo v:
-POROČNI DVORANI
-GRAJSKEM ATRIJU
-V GRAJSKEM PARKU

Na gradu Tuštanj so možne:
-OBIČAJNE POROKE
-GRAJSKE POROKE (sprejem z grajsko stražo, lakaji, dobrodošlica s kruhom, zaseko in zeliščnim napitkom. Pred vhodom vas sprejmeta grof in grofica.
Na grad vas pripelje prava dunajska kočija, zaigrajo vam lahko leseni rogisti s fanfarami.

Foto: Janez Kotar
Sprejem svatov pred grajskimi vrati, nevesto in ženina pozdravi lastnik gradu in jih popelje v grajske sobane. Svatje se posedejo v poročno dvorano, nevesta in ženin s pričama pa se za obred pripravita v sprejemni dvorani, od tu ob zvokih poročne koračnice vstopita v poročno dvorano.

Ob živi glasbi se prične poročna slovesnost. Ob koncu obreda protokol prinese šampanjec, kjer nevesta in ženin nazdravita z matičarjem, pri tem pa operni pevec zapoje napitnico iz opere Traviata. V spomin dobita priložnostno darilo. Protokol mladoporočenca pospremi do zvona želja, ostale svate pa povabi v grajski atrij.

Zaključek poroke

Po končanem obredu je možna pogostitev za svate v obliki kot jo določita mladoporočenca. Fotografiranje poteka v grajskem ambientu. Obred je možen tudi v grajskem atriju ali pa vgrajskem parku z lepim pogledom na grad in v neokrnjeni naravi.

ŽENIN OB KONCU OBREDA LAHKO ODPRE PRVO STEKLENICO ŠAMPANJCA Z MEČEM
Par, ki želi skleniti zakonsko zvezo na gradu Tuštanj se najprej obrne na lastnika gradu Petra Pirnata (tel. 041 841-080), nato pa se par obrne na Upravno enoto Domžale, kjer opravi vse formalnosti za sklenitev zakonske zveze.

Poleg gradu je tudi grajska kapela, kjer je možna skleniti cerkveno poroko.

Zaradi prijetnega ambienta gradu in zanimive izvedbe protokola poroke je zanimanje za sklenitev porok na gradu Tuštanj čedalje bolj aktualno.